Hoe gebruik je het kaartendeck?

Hoe gebruik je het kaartendeck?

Dit kaartendeck kun je zien als een persoonlijke deepdive. Diepzielduiken noemen wij het ook wel. Afgestemd op de kosmische energie – die van nature door ons heen stroomt – ontvang je nieuwe inzichten rondom een persoonlijk thema of vraagstuk.

Je kunt het kaartendeck op verschillende manieren gebruiken. Zo kun je de kaarten gebruiken voor kleine of uitgebreide leggingen (zie verderop voorbeelden). Je zult ervaren dat de manier waarop je de kaarten gebruikt ook verschilt per persoon of per keer. Kaarten kun je op een intuïtieve of visuele manier pakken. Het gaat nooit over ‘goed’ of ‘fout’, doe het vooral op je eigen manier!

Hoe gebruik je het kaartendeck? Aan de slag!

Voordat je aan de slag gaat met het kaartendeck wil ik je vragen om eerst tijd en ruimte te nemen voor jezelf. Haal een paar keer diep adem. In via de neus (de buik zet uit) en adem uit in één vloeiende beweging via de mond (de buik wordt leeg). Herhaal dit 3 tot 5 keer zodat je meer ontspanning en rust ervaart.

Voel wat je intentie is om aan de slag te gaan met het deck. Heb je een specifiek vraagstuk? Welk thema houdt je nu bezig? Is er iets waar je tegenaan loopt? Bijvoorbeeld een thema dat telkens terugkeert, een situatie, patroon, emoties, gevoelens of gedachten? Welke vragen heb je en waar zou je graag inzicht of een antwoord op willen hebben?

Vraag een advies of inzicht voor het hier en nu. Neem dit mee in gedachten – en daarmee richt je je energie hierop – terwijl je een kaart pakt.

Je kunt één kaart of meerdere kaarten pakken op de intuïtieve of visuele manier:

Intuïtief

Neem de stapel kaarten in je hand met de tekeningen bovenop, schud de kaarten en sluit je ogen. Voel de stapel in je hand en pak dan een willekeurige kaart uit de stapel. Welke kaart heb je getrokken? Wat roept deze tekening bij je op? Wat ervaar je bij het lezen van de tekst? Welke gedachten, gevoelens of emoties ervaar je?

Visueel

Neem de stapel kaarten in je hand met de tekeningen bovenop, schud de kaarten en sluit je ogen. Leg de kaarten uit op een manier die voor jou klopt. De eerste kaart die er uitspringt en waar jouw oog opvalt, is dé kaart. Wat trok je naar deze kaart? Wat roept deze tekening bij je op? Welke gedachten, gevoelens of emoties ervaar je? Wat ervaar je bij het lezen van de tekst?

Leggingen + instructies

  1. Algemene intentie en inzichtkaart (1 kaart, meest gangbaar)
  2. Jouw pad en obstakel (2 kaarten)
  3. Verleden – heden – toekomst (3 kaarten)
  4. Lotus (5 kaarten)

Binnenkort hierover meer info!

Kaartlegging kaartendeck licht en donker